MINÄ

 

Jermo Grundström

 

Olen Pohjoismaalainen teatteriohjaaja: kotipaikkani on nykyään Helsinki, mutta olen kotoisin Ruotsista. Taustani teatterin parissa on lavalta, jossa olen työskennellyt yli kymmenen vuotta niin kaupunginteattereissa kuin myös erilaisissa vapaissa teatteriryhmissä ympäri Pohjoismaita. Tätä kautta olen oppinut ymmärtämään sitä suurta verkostoa ja koneistoa, joka on teatteri - niin suurissa teatteritaloissa kuin myös pienemmillä esiintymislavoilla.

Kun olin seitsemänvuotias, isäni vei minut teatteriin ensimmäistä kertaa. Ja minä rakastuin heti. Olin lapsena kärsinyt dyslexiasta, mutta yhtäkkiä eteeni avautui aivan uusi maailma, jossa pystyin kokemaan kirjoitetun tekstin aivan uudella, erilaisella tavalla. Ja pian siitä kaikesta tuli suurin intohimoni. Sanat eivät olleet enää vain kirjaimia paperilla. Ne heräsivät henkiin kiitos teatterin ja näyttelijöiden. Ja tätä minä etsin myös ohjatessani: kuinka herättää sanat henkiin ja tuoda ne eläviksi.

Olen saanut kunnian työskennellä Suomen Musiikkiteatteriensemble ry:n parissa sen taiteellisena johtajana sekä sen yhtenä perustajajäsenenä viimeiset kuusi vuotta. Vuonna 2015 valmistuin teatteriohjauksen maisteriksi (Theatre Director MA) Essein yliopistosta, East15 Acting Schoolista ja työskentelin Helsingfors Studentteaternin ohjaajana heidän kaudellaan 2015-2016. Tämän lisäksi toimin myös freelancer teatteriohjaajana sekä workshopopettajana.

 

Olen ohjannut esityksiä laidasta laitaan, kaikkea vakavasta puhedraamasta musiikkiteatteriin. Tärkeimpiä ohjaustöitäni on mm. Jonathan Larsonin rock-mjusikaali RENT, August Strindbergin Voimakkaampi (The Stronger) sekä Jason Robert Brownin musikaali Viimeiset 5 Vuotta (The Last 5 Years). Toimin myös kouluttajana eri alojen esiintyville taiteilijoille ja työskentelen niin harrastajien, amatöörien kuin myös ammattilaisten kanssa.

Uskon, että teatteri on kaikkea, mitä vain päätät tehdä sen kanssa. Se on aina uusi maailma näytelmän pystyttämien seinien sisäpuolella. Omaan työhöni vaikuttaa suuresti myös fyysisen teatterin ja ilmaisun mahdollisuudet kiitos pitkän tanssitaustani. Uskonkin, että koko kehomme on kuin suuri instrumentti, jolla kommunikoida yleisölle. Rakastan myös työskennellä erilaisten ja eritaustaisten ihmisten kanssa, sillä se pakottaa meidät haastamaan itsemme sekä laajentamaan omia rajojamme.

Näyttämö on mahdollisuus.

  • Facebook Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now