Jermo Grundström

Teatteriohjaaja 

Venus Turkiksissa

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/5

Venus turkiksissa kertoo koe-esiintymisestä, joka saa yllättävän käänteen. Näytelmä tutkii valta-asetelmia sekä valtapeliä. Tapaamme kaksi voimakastahtoista ja päämäärätietoista ihmistä. Näytelmä on tempoltaan kiihkeä ja täynnä mustaa huumoria.

Minun versioni Venus turkiksissa avasi ovena Musiikkiteatteri Kappsäkissä Helsingissä syksyllä 2018. Se otettiin hyvin vastaan ja sai lisänäytöksiä alkuvuoteen 2019. Venus turkiksissa jatkoi myös kiertuenäytelmänä 2019.

Arvosteluja:

"Naisen valtaa, mystiikkaa, viehkeyttä ja nokkelasanaisuutta ja älyä käytettiin, näytettiin, mankeloitiin ja nostettiin narulle monesta kulmasta tarkkaan harkitulla ja nopealla koreografialla... Ja samoin myös miehen."

Teatterin lumoa, kulttuuriblogi (27.12.2018)

"Harvassa näytelmässä on yhtä vahva kemia näyttelijöiden välillä kuin Musiikkiteatteri Kappsäkin Venus turkiksissa -näytelmässä. (...) Tunnelma tiivistyy loppua kohden, kunnes viimeisen kohtauksen videoprojisoinnit räjäyttävät potin."

Me Viisi, elämysblogi (27.10.2018)

"Lopulta katsoja joutuu miettimään sukupuolien välisiä valtasuhteita niin vaihtelevasti, että näytelmä on nykyaikaan nähden salakavalan ajkankohtainen."

Lukupino, kulttuuriblogi (21.10.2018)