Jermo Grundström

Teatteriohjaaja

Siipirikko

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4

Produktio oli Suomen ensi-ilta George Brantin näytelmästä Grounded, joka kertoo hävittäjälentäjästä, joka komennetaan vasten tahtoaan ohjaamaan kauko-ohjattavia lennokkeja maasta käsin. Tämä monologinäytelmä on vahva tarina naisesta, jonka unelmat tuhotaan ja joka yrittää selvitä uudesta elämästään 'siipirikkona'.

Esitys hyödynsi Toni Haarasen suunnittelemia 3D-projisointeja tukemaan kerrontaa sekä sen alatekstejä. Suunnittelin ohjauksen lisäksi myös esityksen äänimaailman, joka nostaa esille sekä roolihenkilön sisäisen että ulkoisen mailman. Oli suuri ilo työskennellä niin vahvan tekstin sekä niin lahjakkaiden taiteilijoiden kanssa.

Produktio otettiin vastaan hyvin ja siitä kirjoitettiin äärimmäisen positiivisesti. Monologinäytelmää esitettiin Valtimonteatterissa Helsingissä syksyllä 2016.

Arvosteluja:

"Jermo Grundströmin ohjaama pieni helmi on haikea, uhmakas, koskettava, riehakas ja kantaaottava tarina."

Paljon Melua Teatterista, Teatteriblogi

 

"Siipirikon loputtua ulkona odottava avara taivas tuntuu lahjalta. Jermo Grundström on tehnyt tässä Suomen kantaesityksessä hienon ohjaustyön, palaset ovat kohdillaan ja lopullinen vaikutus jysähtää perille vasta kotimatkalla."

Kujerruksia, Teatteriblogi

 

"Tätä on teatteri parhaimmillaan! Loistava teksti ja suomennos, loistava ohjaus, josta näki että luotto näyttelijään on kova."

Teatterikärpäsen puraisuja, Teatteriblogi

Trailerit