Jermo Grundström

Regissör

Vingklippt

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4

Denna produktioner var den finska premiären av George Brants pjäs om en pilot som blir "vingklippt". Förflyttad från stridspilot till drönarpilot mot sin vilja. Föreställningen är en mycket stark berättelse om en kvinna som kämpar med att hennes dröm tas ifrån henne och hur man klarar av livet utan vingar.

I pjäsen använde jag 3D projektioner som en visuellt stöd till berättelsen och undertexten (designad av Toni Haaranen). Jag designade också ett ljudlandskap för att lyfta pilotens inre och yttre värld. Det var ett sant nöje att arbeta med en så stark text och så fantastisk talang.

Produktionen blev mycket väl mottagen och fick många fina ord sagt om sig. Det spelades på Valtimonteatteri i Helsingfors, hösten 2016

Recensioner:

"Denna lilla pärla, regisserad av Jermo Grundström , är en längtande, trotsig, rörande och upprorisk berättelse som tar ställning."
Paljon Melua Teatterista, teater Blog

"Efter Siipirikko slutade, kändes den öppna himlen utanför som en välsignelse. Regissören Jermo Grundström har gjort ett enastående arbete med denna finska premiär. Alla bitar är på sin plats."
Kujerruksia, teater Blog

"Detta är teater at its best! En enastående  text och enastående regi av Jermo Grundström , visar ett stort förtroende i kompetensen hos skådespelaren."
Teatterikärpäsen puraisuja, teater Blog

Videos